Dagens citat

"Ge dig inte på Skolspöket när det finns småspöken!"

Hjälp oss att göra motstånd!



Någonstans i detta nu plågas ett spöke.

Det kanske till och med sker på just din skola.

Stödj oss i kampen mot Spökförsöken!


Spökstund del II

Kommer ni att anordna en spökvandring på Balder?
Jag är hemskt spökrädd och skulle vilja veta vart han håller till om dagarna.

Svar till Terkel i Knibe:

Troligtvis kommer en Spökvandring att bli av, om efterfrågan finns, men vi kan tyvärr inte utlova något sådant.
Tills dess kan vi bidra med denna guide:

Platser där Skolspöket håller till*


•Fysikkorridoren på andra våningen i A-huset.
Som de allra flesta nog vet gör Skolspöket allt för att förpesta fysiklärarnas vardag. Han susar ofta igenom denna korridor för att sedan slinka in i klassrum/arbetsrum och snatta, härja och söndra!

•Fysiklärarnas arbetsrum
Rena guldgruvan för ett spöke med fysik-hat. Här inne kan Skolspöket roa sig med att förstöra natriumlampor, sprida spökvirus från en inloggad lärares användare, eller varför inte dricka lite flytande kväve (Skolspökets favoritdryck). Möjlighterterna är oändliga när man kan gå genom väggar, sväva och bli osynlig.

•"Växthuset" på Tekno Balder
I detta rum tros Skolspöket hållas fången då Spökjägaren haffat honom. Det sägs även att vissa hel- och halvtidsanställda på Tekno Balder tar prover på honom men värst av allt: de utför plågsamma SPÖK-FÖRSÖK!

•Källaren
Skolspökets hemvist. Det är troligtvis här han spenderar sina mysiga hemmakvällar i soffan.


*dessa antaganden är baserade på iaktagelser samt hypoteser gjorda av Spökspionerna.

Dagens citat

"Skolspöket varar för evigt!"

TV-team, se upp!

I morgon, 11.00, kommer en presskonferans att hållas i ett inte alltför hemilgt rum på Balerskolan. Där kommer mycket folk att infinna sig: elever, lärare och journalister från tidningar och kanske även från TV! Det som orsakat så stort kravaller är inget mindre än Tankens Trädgård 2009. Denna diktsamling har just släppts ut på marknaden och innehåller, som namnet antyder, dikter som oskyldiga Balderelever skrivit. Diktsamlingen har i år temat: Ocensurerat, något som osökt för tankarna till ett visst spöke på en meter.

Nu ska jag för er berätta
Något som känns som det enda rätta
Det finns ett spöke på Balder som
Spökar, snattar och lever om

På ryggen har han en dammsugarsäck
Som håller elever i ständig skräck
Så passa dig så att du inte sugs in
I Skolspöökets mega-turbo-maskin!


- Dikt som passat ypperligt på just det temat!

Hur som haver. Nu vill vi sända ut en varning til diverse TV-team och annat folk som kommer att vistas på spöklig mark i morgon. Det finns en STOR risk för att Balders egna spöke kommer att sabotera utrustning och andra tekniska ting. Skolspöket har förr inte visat särskilt gott tycke för "dessa nymodigheter" och inget tyder på att han ändrat sin uppfattning.

Så håll ett öga öppet efter tydliga tecken på att han närmar sig. Och kom ihåg att vara väl skyddad mot obehagliga dammsugarmynningar med onda avsikter*. Annars önskar vi er alla en angenäm vistelse på Balderskolan!

Vi håller er uppdaterade!!

*Vi skulle rekommendera att ni investerar i skydd, som går att köpa i kafeterian.

Spökstund del 1

Nu kära läsare har era frågor blivit besvarade av den kunniga Spökpanelen. Vi tänkte börja med några frågor som anonym ställt.

1. Hur vet ni att Skolspöket existerar?
Vi har en hel hop med bevis angående Skolspökets existens. Det verkar inte som om att du har följt bloggen särskilt noggrant då vi redan postat flera inlägg om just detta ämne!


Klicka här. Även här. Annars rekommenderar vi dig att läsa igenom HELA bloggen.

2. Om man går BF- är risken stor att han snattar ens material då?
Nej, Skolspöket inriktar sig främst på NV-elever. En och annan teknikare slinker också ner i dammsugarsäcken. Men, om han känner riktigt "kurr" i kistan kan det hända att han hamnar i er korridor. "Det är bättre att fly på fläcken än att hamna i säcken!!"

3. Varför har inte lärarna varnat eleverna för Skolspöket?
En del lärare vet om Skolspökets existens och försöker göra allt för att utrota Balderskolans egna husSpöke. Andra tycks dock enbart känna till honom i det undermedvetna och sänder ut oskyldiga varningssignaler.

4. När kommer man att kunna köpa Matte Ö?
Utgivningsdatum är ännu inte fastställt  men vi håller er uppdaterade!!

5. Har ni sett Skolspöket på riktigt?
Jajemen, men bara endast en Spökspion...


Dagens citat

"Knyt ihop (dammsugar)säcken!!"


Mystisk vätska av okänt innehåll funnen i laborationssal på Skolspökets hemarena!

Såsom rubriken anger har en mystisk vätska funnits av ett gäng tossiga tonåringar (som föredrar att vara anonyma) i en laborationssal i A-huset på Balderskolan. Vi fick nys om detta vid lunchtimmen igår.
Dock kan vi i detta skede inte annat än förtydliga att vätskan hade en mystisk grönfärg, var transparent  och doftade en aning av pärlemorsextrakt blandat med havsgurka.

Vi håller alla dörrar öppna och har du något som skaver i bakhuvudet angående denna nya upptäckt ber vi dig att du hör av dig till oss så snart som möjligt!!

Vi håller koll på varelsen med säck, så att du bör slippa 24 timmar av dygnet i ständig skräck!!

Nyckel till "Växthuset" spårlöst försvunnen!

Det var en bit in på fredagseftermiddagen som en anställd på Balderskolan med klar och tydlig stämma förklarade att nyckeln till "Växthuset" inte befann sig på det vanliga "jättehemliga" gömstället. Personen i fråga som då av en olyckshändelse "råkat" glömma att lämna tillbaka nyckeln, kan befinna sig i stor fara om denne får för sig att ta sig en titt i "rummet ovanför" på egen hand. (Som ni vet så kan en 1 meter hög varelse med dammsugare på ryggen och kraftiga brillor hållas instängd där under helger, en mycket farlig sådan!!) Lärarkåren anar den skyldiga gruppen men vill inte att vi ska gå ut med det till allmänheten, då domen för detta inte är klarlagd. 

Vi har varnat er förut, men vi gör det igen! Sök inte upp Skolspöket på egen hand (utan att för det första vara i den lyckliga mån ovetandes om farorna han kan utsätta dig för och även utan medförande av säkerhetsutrustning!), Om du inte dör på fläcken, så kan du mycket väl hamna i säcken (och då är din framtid oviss!!)

Vi håller er uppdaterade!!
 

Dagens citat

"Döm inte spöket efter märket på dammsugaren!"

Strålande nyheter!!

I går fick vi en skrämmande, men icke allt för häpnadsväckande, hypotes bekräftad*: Vissa heltidsanställda på Balderskolan brukar, till råga på att de stänger in Skolspöket i "växthuset", också ta prover på honom. Dessa prover (som alla innehåller olika sorters radioaktivitet) används sedan i undervisningen inför ytterst oskyldiga och intet ont anande elever!
Vi hade tidigare anat att det kunde vara på detta viset, men att lärarna dessutom visar proverna för eleverna hade vi ingen aning om.

Vi återkommer senare med fler gastkramande nyheter!


*källa: anonym men skarpsynt elev. Guldstjärna till dig!

Dagens citat

"Alla vägar bär till 'växthuset'!"

Fråga mera! :P

Hej kära läsare!

Tack för alla era intresanta frågor och funderingar. Vi bifordrar era frågor till den kunniga panelen som kommer att ta tag i ärendet så snart som möjligt!

Fortsätt gärna att skicka in frågor. Att maila oss går också alldeles utmärkt :) (se adress ovan)

/Spökspionerna!

Dagens citat!

"Små spöken har också dammsugarpåsar"

Livsviktigt!

Inkorgen fullkomligt ekar, så tom är den. Vill DU göra något åt saken? (vi vet att just du vill!)
Skicka isåfall något spökligt till oss på:



Har du läst detta inlägg MÅSTE du skicka oss ett mail. Annars kommer Skolspöket förevigt göra intrång i din hjärna! Det är sant! Vi har personliga erfarenheter av just detta.

Send us an e-mail - or...



Vi håller er uppdaterade!

Nytt Spökrekord!!

Nu, kära läsare har vi uppnått det högsta antalet unika besökare sedan starten i januari. Detta har vi kämpat mycket hårt för och vi är mycket stolta. Men stoltast ska endå DU vara, kära läsare, för att du bidrar med att hålla vår statistik uppe med hela 6 unika besökare! Och fler ska de bli.

Sprid kunskapen på fläcken - så att färre hamnar i säcken!


Dagens citat

"Många spöken små snattar så som få"

Växthuseffekten är inte det största hotet!!

"Ni tror väl inte på spöken, men sen när ni ligger i er säng och det är mörkt ute..." säger en heltidsanställd lite smått virrig lärare på Balderskolan.

Den senaste tiden har vi lagt märke till att lärare av någon underlig anledning bakar in spöken i olika sammanhang. Vi ser detta som ett bevis på Skolspökets existens och på att lärare undermedvetet försöker få eleverna på sin vakt.

TYDLIGA TECKEN PÅ ATT NÅGOT SVÄVAR I LUFTEN!!

1. I julas fick alla anställda på Balderskolan ett kit med salt- och pepparströare, dessa föreställande två spöken, Bildbevis kommer senare! Vi har nämligen smygit oss in i en anställds kök och fotat med en flashig mobilkamera, tillhörande en av spökspionerna ( allt för att vi ska ha bakgrund för våra påståenden).

2. "Där inne finns baaara en vinranka" , sa en deltidsanställd på Tekno Balder för några veckor sedan. Vi har besökt "växthuset" och fann inte ens ett spår av en kruka där det växt en sådan planta. Detta ser vi som ett tydligt tecken på att lärarna strävar efter att göra eleverna ointresserade av "växthuset". Detta i sin tur för att eleverna ej ska lockas dit och hamna i säcken, på vårt alldeles egna Skolspöke!

3. Utanför Ragnarkök hänger en affisch med ett flertal tecknade spöken, varav ett bär en svart hatt! Det fattas ju bara kraftiga, starka, svarta bågar för att göra honom komplett!

4. Ett tydligt tecken på Skolspökets förmåga att gå in i oskyldiga elevers hjärnor ser vi då en spökspion observerar ett tecknat spöke på en bänk i ett fysikklassrum. Detta inte tecknat av spökspionen själv!

5. En heltidsanställd på Balderskolan har, för eget bruk, inhandlat ett påslakanset med spöken på. Detta förmodligen för att varna sin dotter, som också vistas på skolan.


Frågestund

Har du frågor eller funderingar som ligger och gnager bakom den vänstra hjärnhalvans sydligaste spets angående Skellefteås fasa, närmare bestämt Skolspöket på Balderskolan, så är du nu välkommen att ställa dem. Vår kunniga panel kommer att svara på frågorna i den följd de kommer, så se till att skicka in din fråga så snart som möjligt för att säkra att just din fråga får svar.

Inga frågor är löjliga och det finns nog många där ute som undrar samma sak, du är inte ensam om dina funderingar! Det viktiga är att du meddelar oss dem!

/Spökspionerna

Morgonstund har Au (guld) i mun

Ack, så fort en hel veckas skollov passerat och nu måste man börja förbereda sig inför morgondagen. Ogjorda läxor ska göras och uppsatser skall skrivas. Dessutom har vi Spökspioner fått en extra attiralj att spana efter. Något som lätt  orsakar halucinationer och som man blir oerhört besviken och förbannad över på kuppen. Nog om detta. 

Som sagt så bär det av till Balderskolan tidigt i morgonbitti och då får vi se hur Skolspöket spenderat lovet. Vi kommer dessutom att hålla utkik efter olika typer av meddelanden från just Skolspöket angående förändringarna av bloggens utseende. På gott eller ont.

En fråga vi måste ta upp på Balderskolans nästa stormöte är hur det är med skolans datorer under loven. Är de avstängda eller möjligtvis fullt igång och klart och tydligt bjuder in alla sorters varelser (tänker främst på 1 meter höga sådanna med en säck på ryggen och kraftiga glasögon) till att surfa in på nätet samt kanske tillverka olika typer av Spökvirus!! Detta ser vi som ett allvarligt problem som vi kommer att gå till botten med.  

Vi håller er uppdaterade!!

Dagens citat

"Den som spökar över mycket mister ofta hela stycket"

Fan art


Har Skolspöket vårkänslor måntro?

Dagens citat

"Bättre ett spöke på skolan än tio i toan!!!"

Sommarlayouten är äntligen här!!

Nu kära läsare har layouten kommit flygande från Afrikas sydligaste spets, Kapstaden. Den anlände med en sädesärla vid namn Påsk-Otto sent i går kväll.

Den nya layouten symboliserar Skolspökets vårkänslor och tonerna går i dur. Han hoppas på en sommarfling och vi tror att det här ska kunna attrahera varelser av motsatt kön. 

Vi hoppas att informationen på vår detektivblogg kommer att vara mer tillgänglig och att du så snabbt som möjligt ska kunna snappa upp alla de senaste vårtrenderna om hur du på bästa sätt ska skydda dig på fläcken för att inte hamna i släcken.

/ Spökspionerna 

Väntans tid är över... snart.

Håll ögonen öppna och öronen vässade för snart dyker en ny layout upp på bloggen!!
Turbo-super-duper-mega-häftigt, eller hur?

Spökalungt!

P.s
Skolspöket suger, och du duger! Kom ihåg det ;)

Skolspöket föredrar INTE vampyrer?

En av Spökspionerna har börjat fundera och forska inom ett nytt område- nämligen Skolspökets intresse för vampyrer.

Som ni kanske vet, en av Spökspionerna råkar vara väldigt förtjust i vissa vampyrer ur en bokserie. Hon råkar även ha en hemsida om dessa. Den senaste tiden har sidan drabbats av åtskilliga "förödelser" - t.ex. virus och bildgallerier som har kraschat sidan!

Tänk om det kanske är Skolspöket som ligger bakom de här dåden?! Han kanske just nu sitter vid en av datorerna på Balderskolan å fifflar med Spökvirus. För frågan är ju- tycker Skolspöket om vampyrer?

Eftersom spöken och vampyrer brukar förknippas som "läskiga väsen" kanske han känner att han får för lite uppmärksamhet från en av Spökspionerna. Då smäller han tillbaka genom att smitta hennes hemsida med Spökvirus*!!!

*tyvärr finns det ingen information om virusets innehåll ännu. men vi tror att det kan bestå av söndertuggade fysikböcker och uppätna böcker om datakunskap- blandat med Skolspökets egna unika vätska...



Vi håller dig uppdaterad om de kusligaste Spöknyheterna.

Vart är världen påväg?

Surfade in på www.spokwebben.se idag, men blev riktigt besviken! Hemsidan, som annars är mycket bra, saknade viktiga och livsavgörande fakta.
Under rubriken "Spökplatser" kan man läsa om diverse spökliga ställen runt om i vårt avlånga land men jag kunde absolut inte hitta "Balderskolan" angiven någonstanns. Detta är skam!! Så jag gjorde slag i  saken och skickade in denna skrämmande plats som förslag till "Spökplats" i Västerbotten.

Vi håller dig uppdaterad!!

Rättelse!

I förra inlägget reflekterades det kring om Skolspöket skulle flyga till Blåkulla nu under påsken. Med detta menas ej att han använder sina egna krafter till att flyga (då Skolspöket bara kan sväva en meter över golvet) utan troligtvis nyttjar en helt vanlig kvast till det endamålet.

Vi ber om ursäkt om detta orsakat några problem!




Blåkulla nästa?

I torsdags fick äntligen Baldereleverna sitt efterlängtade påsklov som räcker i över en vecka framöver. Men vad hittar SKOLSPÖKET på nu när skolan är tom på saftiga elever som han kan mätta sin säck med? Kommer, även han, att  klä ut sig till påskkärring för att tigga åt sig en och annan godis? Eller  har han helt andra planer för lovet?


Flyger även Skolspöket till BLÅKULLA i år?

GLAD PÅSK!


Vad finner du i ditt Påskägg? Ett litet geléspöke kanske ;) Se upp bara så att du inte sätter tänderna i allas vårt kära Skolspöke, dock borde du märka av honom eftersom han är 1 meter hög och rymms inte i normalstora Påskägg!

Det som gömms i snö kommer upp i tö

Ja, sannerligen stämmer det gamla ordspråket ;) I går återfanns nämligen ett ytterst viktigt dokument som varit på vift i ett flertal månader. Spänningen är oliiiidlig, men vi håller det hemligt några dagar till trots att dess innehåll lägger stor vikt vid Skolspökets existens. Vi spökspioner har nämligen PÅSKLOV nu (Jipiiiiii) och kommer att utvandra till olika delar av vårt avlånga land.  

Spöka lungt i Påsk!!

/Spökspionerna

Här ligger en Hund begraven!

Två Spökspioner har under förmiddagen besökt VÄXTHUSET på gymnastiksalens tak. Där fanns INTE "bara en vinranka" som en anställd på Tekno Balder uttalade sig för några veckor sedan. Mer information och BILDBEVIS kommer senare under veckan!

Håll ut!
Vi håller dig uppdaterad!

Skolspöket = oskyldig!

Ja, hör och häpna! Bucklorna på två ytterst värdefulla plastcylindrar tillhöradnde Planetariet på Tekno Balder är ej Skolspökets verk! Det finns vittnen som säger att de vållats dessa skador av varelser långt mycket värre än Skolspöket själv.

Vi håller dig uppdaterad!

Dagens citat!

"Waaaahuahiiiii!!!"

-Skolspöket som fastnat i vinrankan i "växthuset".



Växt- eller Spökhus?

Snart får vi veta vad som döljer sig i det så kallade växthuset på Balderskolans gympasalstak. En grupp ivriga miljöare ska nämligen snart bege sig dit för att plantera växter och mitt ibland dem finns två spökspioner. Vem vet vad de fyra väggarna på detta lilla hus vill gömma för oss... Kanske finns där inte "baaara en vinranka", som en anställd på Tekno Balder för några veckor sedan så oskyldigt  påstod. Det finns stor chans att spökspionerna efter besöket kommer att ha med sig bevismaterial tillbaka till den "trygga" skolan igen. OM de kommer därifrån, det vill säga!

(Men var inte rädda! Spökspionerna använder skydd mot Skolspöket och kommer därför troligen inte att sugas med ner i hans säck.*)


*Vill du också skydda dig mot Skolspöket? Hör av dig på: [email protected] för detaljer, eller läs på vår blogg!

Vi håller er uppdaterade om ALLT som händer under Balderskolans tak, och sist men inte minst i Skolspökets säck!

Förändring på bloggen

Under påsklovet kommer vi att omarbeta utseendet på bloggen, allt för att du lättare ska kunna hitta all fakta du behöver för att överleva och för att undvika att bli bestulen på diverse attiraljer av en vålnad i spöklig klädsel.

Har ni tips på hur vi ska "spöka ut" den skicka oss gärna ett mail.

Vi håller er uppdaterade!

Lugnet efter stormen

Klockan i Balderskolans matsal har hittat hem igen (något som vi alla drar en lättnandens suck åt).

Vi har fått ett tips från en person som kallar sig "anonym" angående klagande läten från en ventil i ett klassrum i A-huset på tredje våningen. "Lätet var öronbedövande och ingen kunde koncentrera sig på matte", skriver "anonym" i ett mail till oss. Vet du något så dela gärna med dig av dina upplevelser...

Vi hjälper dig att hantera dina psykiska krämpor som skolspöket orsakat utan att strö salt i såren. Vi är alla experter inom detta område och vi finns för att hjälpa andra!

Spöka lugnt ;)

Vårkänslor distraherar allas vårt SKOLSPÖKE

Nu nalkas våren. Snön smälter och det droppar från taken i ett härligt porlande sus. Dock kan man ju undra hur Skolspöket ser på våren och påsklovet som kommer om några dagar...Tycker han det ska bli skönt att slippa alla elever eller känner han pressen att Spökjägaren är på jakt efter honom och väntar ska slå till när Balderskolans korridorer står ekande tomma?

Annars verkar ju Skolspäket ha haft vilostund. Inga rapporterade skandaler (bortsett från den stulna klockan) på flera veckor. Vet du vart han håller till eller vad som pågår i hans hjärna...Tveka inte..Skicka oss ett mail på fläcken så slipper du hamna i dammsugarsäcken!


Småbarn utsätts för hotbrev från känt Spöke

Det har ryktats om att Spökspionerna tog sig en tur till Tekno Balder för att se om Skolspöket planerat att utföra något trick mot de stackars eleverna från årskurs åtta som skulle befinna sig där under dagen. Lyckligtvis verkar det ha gått lugnt till om det då inte vore för den ena klassen som aldrig dök upp... Kan Skolspöket ha skickat hotbrev så att de inte vågade komma?!

Vi håller er uppdaterade!!


Vi har fått nya läsare på bloggen!!
Ni är lyckliga som i tid hittat stället där ni kan läsa allt om Skellefteås fasa- SKOLSPÖKET!

Tipsa gärna era vänner på fläcken så de inte hamnar i dammsugarsäcken!


April, april din dumma sill, Skolspöket snattar vad han vill!

Någon har stulit klockan i matsalen och placerat den i receptionen. Vi misstänker nu att någon med onda avsikter utfört detta dåd!

Är detta kanske ett av Skolspökets mindre lyckade aprilskämt?

RSS 2.0