Viktigt!

Nu finns, sedan ett tag tillbaka, skydd mot Skolspöket att köpa i en butik nära dig. Ja, just det! Med största sannolikhet.
Tyvärr är det väldig få personer som vet exakt hur man använder skyddet mot detta väsen. Frågorna har varit många, men sedan i går finns nu ett svar!

SÅ HÄR SKYDDAR DU DIG
När Skolspöket nalkas och du är trängd i ett hörn, vänligen utför dessa handligar så fort som du kan, om du vill lämna skolan levande.

1.Öppna förpackningen. Det är viktigt att inte skyddet rispas eller går sönder. Då försvinner nämligen de näst intill magiska egenskaperna,

2.Närma dig Skolspöket sakta (om det är möjligt, ta av honom glasögonen!).

3.Trä skyddet över dammsugarmynningen (Skolspökets mun)

Om du lyckas med detta kommer han inte kunna dammsuga upp dig. Men det finns naturligtvis en risk att Skolspöket, innan du lyckats trä på det slippriga skyddet, hinner suga upp dig! Det gäller därför att vara på sin vakt och kanske försöka fly om Skolspöket uppenbarar sig. Bättre fly på fläcken än dö i säcken, så att säga!

Tömningsdax?

I går, onsdag, mitt under en mattelektion hände något som spökspionerna såg som ett tecken. Ett tecken på att Skolspöket har en full dammsugarsäck! Han måste ha sugt upp så många elever/fysikböcker/miniräknare/fysiklärare (listan är oändlig) att säcken fyllts till bredden.

Vi flyttar oss nu tillbaka i tiden för att ta reda på vad som hände...

Tid: Onsdag efter R-tiden = matteräknardax.
Plats: Ett fysikklassrum på Balderskolan


Lysrören susar, läraren försöker få Smartboarden att fungera, och den flitiga klassens hjärnor arbetar febrilt med att lösa olika matematiska problem med hjälp av Sinussatsen. Helt plötsligt bryts tystnden av ett oljud som ingen lyckas finna källan till. Det kommer från taket, eller väggen, eller golvet, eller Smartboarden? Det är helt omöjligt att höra var det kommer ifrån och hela klassen sitter helt förvirrade. Hela klassen utom tre Spökspioner som VET var det kommer ifrån. Det finns bara ett väsen som kan vara syldig till detta! Dom-dom-dom-dom (spänningsmusik): SKOLSPÖKET!
Spökspionerna är helt säkra på att Skolspöket har ett varningsljud som anger om säcken är full och att han i onsdags nått den gränsen. Men frågorna hopas vid detta nya rön: Var tömmer Skolspöket sin säck? Tömmer han den, eller har han någon frätande syra (spökslem!?) i säcken som sakta smälter ner "maten"? Vad, eller vem dammsugade han upp sist?

Detta är frågor som du (troligtvis) får svar på i framtiden! Så fortsätt att hålla dig uppdaterad om allas vårt egna skolspöke: Skolspöket!

Spöka lungt!


Hett, hett, hett!

"Vi har så många rum som vi kan låsa", avslöjade en anställd på Tekno Balder helt utan att vakta sin tunga. Inte ett ont anande om att tre spökspioner satt med öronen vässade i närheten.

Tre spökspioner befann sig, dagen till ära, på Tekno Balder för att utvidga sina kunskaper. Det de inte visste innan de kom dit var att stället kryllade av mystiska Spök-ting och apparaturer för spökforskning.

Väl där fick de gå en rekogniseringsrunda i lokalerna på tredje våningen där dörrarna alltid är låsta och småbarn inte är tillåtna. I ett av rummen fanns en bur som var väl anpassad för väsen som är dryga en meter höga. Det sas att denna bur kunde analysera diverse biologiska och fysiska egenskaper hos varelsen som befinner sig i den. Men spökspionerna anade att det låg en hund begraven: Att denna bur används till spökliga undersökningar och analyser. I detta rum fanns även en apparatur som kunde spåra radioaktivitet. Spionerna misstänker att detta ting används för att spåra Skolspöket när han är på rymmen i källarvalven, eller ventilerna, på Balderskolan.

På toppen av taket, ovanför gympasalen, finns det ett sk."växthus" där det påstås planteras växter av naturelever under våren. Spökspionerna fick inte gå in där och plötsligt gick det upp ett ljus. Ännu ett av spökjägarnas fängelser för varelser på en meters höjd, är nu kartlagt.
"Där inne finns baaaaara en vinranka", sa den anställde och flackar oskyldigt med blicken.

En våning ner fann spökspionerna en vägg full med olika sorters vatten. Men de hade glömt en viktig vätska. Nämligen spökvattnet, från hälsokällan i avloppssystemet*.

For more information, keep looking


*Finns snart att inhandla i Skolspökets© egen nätbutik®.

Skol(spöks)showen

Igår var det, som förut nämts, friluftsdag på Balderskolan. Vi har idag, onsdag, inte sett några tecken på att Skolspöket haft något fuffens för sig medans elever och lärare var ute i den friska luften. Kanske kunde han inte utföra några spökliga handlingar. Det finns risk för att skolledningen, i brottsförebyggande syfte, låst in honom i "Spöklabbet"* på Tekno Balder.

*Mer info om detta skrämmande och fasansfulla ställe kommer senare.


Denna dag spelades Baldershowen upp, eller ska jag kanske säga: Skolspöksshowen. I början av denna show gjordes nämligen tydliga hintar om Skolspöket. Människor, utklädda i vita lakan, dansade och sjöng på scen. Nog för att dessa elever troligtvis inte känner till Skolspökets existens, men kanske har deras undermedvetna snappat upp ett och annat... Man vet aldrig vad skolspöket avger för sorts strålning...


Spöka lungt! ;)

På onsdag får vi veta...

Nu laddar vi upp för en helt ny vecka i spöklig anda. På tisdag är det dax för Baldereleverna att dra sig iväg från skolbänkarna och ägna sig åt uteaktiviteter på Balderskolans egna friluftsdag. Men nu undrar vi: vad tänker Skolspöket hitta på denna dag, då alla elever - och många av lärarna - är utflugna och korridorerna tomma...Kanske planerar han att utföra det största dådet någonsin!! På onsdag får vi veta.

Vi håller dig uppdaterad!

BEVIS!!!

Pennan med brännmärken på upphittades i ett klassrum med skum belysning på en skola som nyligen utsatts för Spökbrand. Borde denna få gå igenom Spökanalysen som finns i ett hemligt laboratorium på Tekno Balder?




Skolspöket på ett plakat nära dig!

Denna bild är tagen av en anonym fotograf som under lovet befann sig på en skidort. Kan det möjligtvis vara någon av Spökspionerna? ;)


Skolspökets Jantelag

1. Är Skolspöket något, är du också något!
2. Skolspöket tycker att du är god (särskilt om du har MVG i fysik!!)
3. Skolspöket kan dividera med noll - snart kan Du också det*
4. Tro på dig själv lika mycket som du tror på Skolspöket!
5. Lita inte på mattelärarna då de inte kan lika mycket som Skolspöket!
6. Tro inte att du kan överta Skolspökets tron på Balderskolan!
7. Du duger och Skolspöket suger (med sin dammsugare alltså)
8. Du ska inte snatta av oss
9. Behandla andra som Skolspöket behandlar sin dammsugarsäck
10. Tro inte att du lär dig något utan Matte Ö!


*om du inhandlar Skolspökets egna mattebok (snart i en butik nära dig)

Räkna (aldrig) med Skolspöket!

Matematiker har i alla tider förundrats över att man ej kan dividera med noll. Det finns trots detta en person (eller ska jag säga ett spöke) som kan utföra denna handling! Vi kan nu avslöja att Skolspökets egen mattebok (där man kan lära sig Matte Ö) snart kommer att börja tillverkas. Det finns kunniga personer inom SpÖkmatematiken som är villiga att lära ut av dess ädla konst.

Vi håller er uppdaterad!

Raspöök (rapport) från biblioteket

Nu sitter vi i kärnan på Balderskolan...



Spökspionerna kan dra slutsatsen att det har varit ett relativt lugnt lov även för Skolspöket. Inga större skador är observerade men källaren är ännu inte inspekterad så man vet ju aldrig... Detsamma gäller fysiklärarnas arbetsrum och vinden.

Ett vittne avslöjar att han har sett en skepnad i korridoren på Kaplanskolan just innan dådet då datorna antändes. Men vad använde Skolspöket som tändare? Kan det innebära att han har någon annan spöklig egenskap som vi ej känner till? Han kanske kan koppla om dammsugaren så att den omvandlas till en "super-extreme-turbo-sucker-backward-reverse-dammsugare" som sprutar eld!!!

Mer information kommer senare då vi har undersökt brottsplatsen noggrannare. Vi drar oss dit i morgon. Check back soon ;)

Spänningen är oliiiidlig!

Imorgon bär det av till skolan igen efter ett lugnt och harmoniskt sportlov, helt utan rädsla för Skolspöket. Men det återstår ännu några timmar innan vi får se om han har haft för sig några rackartyg under veckan. Skolspöket har ju varit helt ensam på Balder såvitt vi vet, (eller har möjligtvis GH (Ghosthunter) smygit runt och försökt tillfångata honom?!)

Har skolspöket utökat sitt territorium till Kaplan och orsakat kaos i språkkorridoren?

Vi håller er uppdaterade!

RSS 2.0