Vem smyger runt Balderskolan?

Vi på redaktionen har fått ett anonymt tips angående en anställd som aldrig tycks befinna sig vid sitt skrivbord. Den anställde i fråga, en man med unika dojjor, har vi ej lyckats nå för en intervju. Kan det vara så hemskt att han tillhör gruppen Spökjägare? Huuu säger vi bara!!! Vi håller alla ögon och öron öppna för allt tänkbart mystiskt! Vill du dela med dig av dina erfarenheter; skicka oss ett mail till [email protected]. Vi lovar dig ett svar inom loppet av en vecka.


Till nästa gång:

"Var smart och tveka ej
Skyddet i kafeterian kan rädda dig...
...Från hans onda sug..."

Vindbyxor spårlöst försvunna!!

Vem har inte varit i farten om inte vårt kära Skolspöke!? Har du blivit av med saker utan att veta hur det hela gått till; mössor, vantar, läroböcker eller annat viktigt...TVEKA INTE! Hör av dig på fläcken så kan vi hjälpas åt att tömma säcken!!

Meddelande från Balderskolan!!

"Information till elever!

19 maj 2008

En stöld har inträffat på skolan under fredagskvällen. Stölden var en projektor i datorsal d334. Alla som vet något om stölden kan höra av sig till datorcentralen eller till någon i skolledningen.

/Jan Lundmark"

Detta meddelande poppade upp på dataskärmen när vi klickade in på Balderskolans mapp på first class. Vem om inte Skolspöket ligger bakom?!


Ettorna invarderar!!

Balderskolan fylls dagen till ära med små ettor som helt ovetande går omkring i korridorerna och svarar på tipsrundefrågor, allt för att lära sig hitta på Skellefteås största gymnasieskola. Vi på redaktionen vill passa på att gå ut med allmän varning för att besöka källaren, fysikkorridoren och alla skymda platser.

Skolan är ännu inte undersökt, något som kommer att ske tidigast torsdag morgon (då de rutinerade rävarna kommer tillbaka) så uppmana både stor och liten i din omgivning att det finns skydd att köpa i kafeterian!!



Ett Spöke i blåbärsskogen?

Tre spökspioner begav sig, några dagar denna vecka, ute i skogen för att jaga blåbär. Dock misstänkte ingen att de senare skulle göra en förskräcklig upptäckt!
Det var när de tagit varsin bärplockare i handen och börjat vandra djupare in i skogen som de lade märke till det fasansfulla. Alla bären var som borta med vinden (eller som borta med suget!!!).
De hittade inga bevis för att någon bokstavligt dammsugat skogsplätten på bär, men de såg detta som den enda förklaringen! Det var klart att Skolspöket, under semestern, ville sätta käppar i hjulet för dem.

Som tur var hade megadammsugaren inte orkat  suga upp bären längre upp i skogen, men frågan kvarstår ändå. Varför hade Skolspöket dammsugat upp bären? Har han något emot Spökspionerna eller ska han också sälja bär? Och om så är fallet: VAD ska Skolspöket köpa för pengarna? En bättre dammsugare med ett ännu flashigare märke kanske.
Frågorna är många, men en sak vet vi säkert och det är att ettorna börjar på tisdag. Med största sannorlikhet kommer även vår blåbärstjuv att vara det vilket innebär att allt är sig likt på Balder vid terminstarten!

Kanske har Skolspöket blå bär i säcken, men han är endå den största skräcken!!!


Rädda det som räddas kan!

Vi på redaktionen planerar för fullt en hjälpexpedition för årets nykomlingar på Balder, främst till dem som ska börja naturvetenskapsprogrammet! Dessa elever svävar i stor fara att bli avstulna eller ännu värre insugna i snattarens säck. Hur detta skall genomföras är ännu oklart och fortfarande sekretessbelagt.

Vill du vara med och rädda de små liven? Hör av er på fläcken, innan ni sugs in i säcken!

En visa i augusti




"Den blomstertid nu kommer
har kommit till sitt slut
Nu väntar plugg och gympa
allas lugn har tagit slut
vad vi dock ej nu veta
är hur lovet har vart
för allas vårt skolspöke
han kommer iklädd sin hatt"

"Allt detta får vi veta
om några ynka dar
hela året får vi lida
utav hans plågsamma krav
vi sörjer för de barnen
som på Balder nu ska
ilskan den må sina
och barnen lämnas kvar"




RSS 2.0