Den som viskar han ljuger!


När två av Spökspionerna var påväg till "utfodringsstället", eller "där de brukar hamna" (för att citera en snabbtänkt elev på Balderskolan), passerade de en person på en krycka och lyckades just då snappa upp: " Jag har stukat foten....". Nu var dessa två Spökspioner inte så lättlurade och blinda som resten av lärarkåren och alla elever uppenbarligen verkar vara. De hörde på Spökjägarens tonfall att det inte stämmde. Att GH har blivit klöst eller biten i benet av Skolspöket är näst intill skrivet i sten!

Vad skulle annars kunna åstakomma sådana livshotande skador? Och varför är det just Spökjägarn som är skadad?? Näe, alltför mycket pekar åt samma håll, nämligen att Skolspöket är IN ACTION igen!

Se upp för ett Spöke med  vassa tänder, om du inte vill hamna i sjukhusets händer!!!

Dubbla Spökjägare?

Efter en iaktagelse gjord av en Spökspion i denna vecka kan vi nu konstatera att det inte bara är Spökjägaren som fått sig en skråma. En heltidsanställd sågs haltande genom korridoren, med till skillnad från GH hade han endast en krycka. Det ser ut som om han kommit lindrigare undan mötet med Skolspöket (för vi misstänker att även han muckat med vår käre vän!).

Kanske är det till och med så illa att vi har att göra med ännu en Spökjägare, men vi drar ännu inga slutsatser. Denna man kan ju, utan onda avsikter, ha hamnat i klorna på Skolspöket men sedan unkommit säcken med ett skadat ben.

Om han verkligen är en Spökjägare av lägre rang får vi kanske snart reda på! Vi håller er uppdaterade!

Spökjägaren skadad!!

Efter vad vi tror varit en riktigt blodig kamp som Skolspöket (utan en endaste skråma) tog hem, har alltså Spökjägarn setts haltandes med hjälpmedel i form av stödpinnar runt om i Skellefteås största gymnasieskola, Balderskolan.

Var det i ett försök att fånga in Skolspöket och låsa fast honom (så han inte nu under Kristihimmelfärdshelgen ska vandalisera skolan) eller vad hade spökjägarn i åtanke när han lät sig gå på Skolspöket utan att tänka på riskerna som finns när man attakerar honom?

Vi vet inte om Spökjägarn var ensam i detta plågsamma förräderi mot vårt kära Skolspöke eller om han fick hjälp från ännu okända Spökplågare. Har de bildat en liga vars enda uppgift är att försöka ta kol på vår käre vän? Vilka är medlemmar i ligan?

Känner du någon som med någon patetisk bortförklaring försökt dölja hur denne blivit skadad eller någon som börjat bete sig annorlunda och kanske till och med hemligthetsfullt. Tveka inte utan hör av dig på stubinen så vi kan nita den maskinen!!

Vem kom först; Hönan eller ägget?

En sak som är säker är att vi spökspioner, dagen till ära, funnit mystiska tecken på den regnblöta asfalten i närheten av vårt största vattendrag i centrum. Anar du att det är älven vi pratar om så har du gissat helt rätt.

Vi jobbar allt vi kan med att försöka lista ut hur spåren kan ha kommit dit och vem som lämnat dem där innan varelsen själv pyst genom den närliggande dörren. Är det allas vårt kära Skolspöke, småspöken eller kan det möjligt vis vara en liten tomte som lämnat dem där?.. 

Bilder på detta kommer inom en snar framtid.

Vi håller er uppdaterade!!

Pusselbitarna faller på plats!

Nu har en viktig iaktagelse gjorts på bloggen. Någon har fifflat med textsnittet i inlägget som avslöjade Spökjägaren! Denna någon har gjort det svårare att ta dela av den livsvktaiga information som inlägget innehåller.
Vem skulle hysa agg mot att sådana uppgifter kom i dagen, om inte personen som inlägget handlade om! gulp...

Till klottrare (du vet vem du är!)

Till de som klottrat på vår lapp vill vi bara ge en liten rättning:
Det ni skrev var inte sant, bara delvis. Skolspöket suger men med sin dammsugare! Och det är en jäsikens skillnad!

Måndag

Äntligen, ÄNTLIGEN måndag igen! De tre Spökspionerna har denna morgon hoppat upp ur sina sängar för att sedan, på lätta fötter, nästan sväva till skolan. Alla tre med förhoppningar om en fartfylld och spännande dag, fylld av upplevelser.
Tyvärr krossades deras drömmar vid dagens slut, då de insåg att inte ett enda tecken på att Skolspöket haft något för sig under helgen fanns att skåda. Inte ens en pöl med Spökvatten på kakelplattorna i Catwalken.
Vart befinner han sig? Vart håller han hus? Det är frågor (nästan) omöjliga att svara på. De enda som har gåvan att ta reda på svaret är www.skolspoket.blogg.se, såklart!

Vi håller er uppdaterade!!

Da-vinci-mystik!

(Ursäkta röran i detta inlägg, det ska snart städas upp. Bara jag kommer på hur...)
Nu har en av spökjägarna gått i Robert Langdons fotspår: jajemen, nu har här analyserats anagram.

Under mötet med Spökjägaren, med stort S, fick Spökspionerna tydliga vibbar om att han krypterade vissa ord (kanske till och med alla, vem vet?). När de läste mellan raderna i "fysiklärarens" tal kunde de urskilja att mycket inte var vad det verkade vara.
Därför, kära läsare, kommer här ett utdrag av vilka ord/meningar som har en tydlig underliggande betydelse. Det återstår nu bara att tyda dem.

För det första: bara namnet Spökjägaren använder som täckmantel röjer hans rätta identitet.
Det kan, om man blandar om bokstäverna bli:
Lord SLITE , där s:et troligtvis står för Spökjägare eller spöke.
(Slite kan även stå för en ort som ligger på Gotland)

Titta bara hur fiffigt Spökjägaren har vävt in en underliggande betydelse i detta skämt:
"När jag kom till matteprovet hade alla mina trigonometriska kunskaper flygit sin cos!"
Kan omformas på detta vis:
När jag kom till matteprovet hade alla mina oriktiga monsterkunskaper flygit sin cos!
Vilka oriktiga monsterkunskaper undrar ni? Låt mig säga såhär: spöke = monster! Vem vet vilka oriktiga monsterkunskaper denna jägare döljer för oss. Den som lever får se!

DENNA LISTA KOMMER ATT UPPDATERAS så håll ögonen öppna och var på din vakt!


Mona-Lisas mystiska leende!

Spökstund del 3

Denna gång får "Nyfiken Balderelev" och "Skeptiker" svar på sing frågor.

Hur ska man få skolspöket att komma till ro? För visst spökar han för att han har något att göra, som han inte hann slutföra före sin död? Vill han hämnas någon?
Hur man ska får Skolspöket att komma till ro är en riktigt knepig fråga att besvara. För det första har vi för lite fakta angående om han hemsöker Balderskolan just för att som du skrev;  att slutföra något han inte hann under sitt liv. Men om Skolspöket inte varit Spöklig hela sitt liv, hur var han då innan? Vilken typ av individ? Vi vet inte vem han hämnas, kan mycket väl vara Spökjägaren. En sak som är säker är att något håller honom kvar på Balder, frågan är bara vad..

HUR håller sig Skolspöket svävande när han väger 17,9 ton?!
Det är en fråga som vi dagsläget inte kan svara på. Vi antar att det handlar om någon form av strålning, då han som ni alla vet består av ett radioaktivt ämne. För bästa svar bör ni kontakta någon matematiker. Kanske författaren till "Matte Ö". Vi återkommer med adressen till denne senare.


Möte med Spökjägarn!!

Idag på eftermiddagen fick vi Spökspioner se Spökjägarn iklädd sin civila roll som lärare på Balderskolan. Alla saker som sades utav honom har vi antecknat ner för att vid ett senare tillfälle gå till botten med dem och analysera dem uti lillfingerspetsen.

Av en mycket förundelig anledning fick dock Spökjägarn plötsligt väldigt bråttom att pysa iväg. Vi alla undrar om det kan vara så hemskt att han är på väg att skära sönder Skolspökets dammsugarsäck för att själv norpa till sig alla matematik- och fysikläromedel.

Huuu så hemskt!!
Detta är verkligen Spökplågeri i allra högsta grad!!

STÖD OSS I KAMPEN MOT PLÅGSAMMA SPÖKFÖRSÖK!!
Beställ ett märke du också!!
Skicka oss ett mail så får du vidare instruktioner.

Dagens citat

"Nära skjuter inget Skolspöke!"

(Tänk på det, spökjägarn!)

Skolspöket angriper läromedel!

Det ryktas om att Skolspöket på något spökligt vis lyckats ändra formler hos en hel klassuppsättnings hjälpredor i bokform. För tillfället vet vi endast att det rör sig om blå böcker med mjuka pärmar och innehåll av diverse matematiska och fysikaliska formler och att det troligtvis har något att göra med någon form av vågor, (mest troligt radioaktivstrålning).

Vad som händer om man använder denna formel på det sätt som nu Skolspöket försöker få eleverna att göra, är ännu oklart.

Vi återkommer då vi fått mer information angående detta fasansfulla spöktrick!!

Vi håller er uppdaterade!!

Spök-torka?

Det var ett tag sedan Skolspöket visade tydliga tecken på sin existens och vi  hoppas att det bara är en tillfällighet och att han snart är "in action" igen. Kanske har han bara varit tillfångatagen och hindrats från att utföra sina dåd.

I morgon är början på en ny vecka och vem vet vad som kommer att hända då?
Fortsätt hänga med på bloggen så missar du inget!

Vi håller dig uppdaterad!

Dagens citat

"Skolspöket bekräftar regeln"


RSS 2.0